SCHWEIZISK MEDICINSKA EXPERTIS: MALLORCA, ZURICH, LONDON, OFFSHORE

På THE BALANCE Lyxrehabilitering och Behandlingscenter erbjuder vi patienter ett nytt och unikt förhållningssätt till hälsa som kallas holistisk medicin. Vi behandlar inte sjukdomar eller symtom, vi behandlar hela personen. Patientens symtom anses alltid vara ett resultat av en underliggande rubbning som kan åtgärdas genom att stimulera kroppens regulatoriska krafter.

Holistisk medicin är konsten och vetenskapen om helande som riktar sig till hela personen – kropp, sinne och själ. THE BALANCE integrerar både konventionella och alternativa terapier för att förebygga och behandla sjukdomar, och viktigast av allt, för att främja optimal hälsa. Denna definition av hälsa definieras som det obegränsade och obehindrade fria energiflödet genom kroppen. Holistisk medicin inkluderar analys av fysiska, näringsmässiga, miljömässiga, känslomässiga, andliga och livsstilselement.

Tillsammans med det fokuserar vi på patientutbildning och delaktighet i läkningsprocessen. Det är en form av helande som har hela personen i åtanke – kropp, sinne, själ och känslor – i strävan efter optimal hälsa och välbefinnande. Enligt vår filosofi kan man uppnå optimal hälsa genom att upprätthålla en balans i livet.

Hela personen består av beroende delar och om en del inte fungerar korrekt kommer alla andra delar att påverkas. På samma sätt, om människor har obalanser (fysiska, känslomässiga eller själsliga) i sina liv, kan det påverka deras allmänna hälsa negativt. För att förhindra det söker vi efter grundorsakerna till patientens sjukdom för att ge kroppen en chans att läka sig själv.

Därför prioriterar vi att förbättra våra besökares allmänna ämnesomsättning, tillsammans med avgiftning, rening och de senaste metoderna för stimulering av immunförsvaret samt andra stimulerande terapier. Dessutom använder våra läkare och terapeuter “dämpande” medicin endast vid nödsituationer, och inte som långsiktig vård, eftersom denna typ av läkemedel är mest effektivt i akuta situationer.

Som kund hos oss gör du en ansats för din hälsa. Det är viktigt att notera att alla våra läkare har konventionella medicinska examen och specialiserad utbildning i biologisk medicin, och i vissa fall kommer konventionella och holistiska behandlingar att integreras.

Våra terapeuter är högutbildade och utbildade i sina behandlingsfärdigheter. Vårt behandlingsprogram inkluderar:

> patientutbildning om livsstilsförändringar och egenvård för att främja välbefinnande. Detta kan inkludera kost, motion, psykoterapi, relationer, andlig rådgivning, med mera

> kompletterande och alternativa behandlingar som akupunktur, osteopatisk medicin, fytoterapi, myoreflexbehandling, naturopati och andra

> Individualiserat stöd för näringsintag


> individualiserad ortomolekylär medicin


> Vid behov, västerländska mediciner

Optimal hälsa är mycket mer än frånvaron av sjukdom. Det är den medvetna strävan efter de högsta egenskaperna hos de fysiska, miljömässiga, mentala, känslomässiga, andliga och sociala aspekterna av den mänskliga upplevelsen.

 

 

Omfattande helkropps-, sinnes- och diagnostisk bedömning

Våra experter kommer att ta dig igenom en fullständig och omfattande bedömning. Därefter kan vi besluta om de bästa behandlingarna och terapierna som passar dig och din livsstil.

Kropp Detox Program

Toxiner påverkar kroppens naturliga förmåga att reglera sig själv. Att avgift a kroppen säkert och korrekt leder till klarhet i sinnet och en hälsosam fysiologi.

Ombalansering av biokemin i kropp och sinne (ortomolekylär medicin)

Genom att använda denna form av alternativ medicin strävar vi efter att upprätthålla hälsan genom näring. Vi tror att en optimal näringsmiljö minskar risken för sjukdomar och möjliggör mental effektivitet.

Återställa tarmfloran (mikrobiom)

Tarmfloran är ett stort ekosystem av organismer. Genom att analysera tarmbakterier blir det möjligt att diagnostisera hjärnsjukdom och psykiska hälsoproblem.

Behandling med Myoreflex

Detta är en terapi som förenar samtida medicinsk kunskap med traditionella tekniker som kinesisk medicin och neurofysiologi. Det utgör en stimulering av gränssnittet mellan muskel och sena, som syftar till att ge kroppen förmågan att hitta sin balans.

Osteopati

Detta är en typ av alternativ medicin som betonar manuella justeringar och myofascial frigöring. Det används som en behandling för kroppslig smärta och hälsotillstånd, såsom huvudvärk, migrän och matsmältningsstörningar.

Lymfdränering

Ditt lymfsystem hjälper till att eliminera kroppens naturliga avfall. Genom lymfatisk massage kan vi hjälpa till att spola ut det naturliga avfallet ur kroppen, vilket gör att du känner dig uppfriskad och avgiftad.

Hydro Kolonbehandling (valfritt)

Detta avser intern användning av vatten för att främja rätt tarmfunktioner. Det är en helt naturlig behandling som tusentals människor använder varje dag och arbetar för att återställa skadorna från en stillasittande livsstil som drivs av bearbetade och raffinerade livsmedel.