2 Minuter

Bewerkt en klinisch beoordeeld THE BALANCE Team
Fakta kontrollerat

Biokemisk Återställning för att hantera med obalanser i kroppen

Vad är Biokemisk Återställning? Våra kroppar fungerar med hjälp av biokemi som formar våra personligheter, beteenden, mentala hälsa, immunfunktioner och allergier. Det är en finjusterad mekanism som förlitar sig på kemiska komponenter för att upprätthålla balansen. Detta tillstånd kallas homeostas. Om ett eller flera av dessa kemiska ämnen hamnar i obalans kan detta orsaka sjukdom eller dysfunktionell fysisk och psykisk hälsa.

Våra biokemiska obalanser kan påverkas av kost och stressiga livshändelser, men det går ofta tillbaka till genetik och epigenetik. Även hjärnans funktioner och tankar är resultatet av biokemiska reaktioner. Faktum är att hjärnan på sätt och vis är en biokemisk fabrik. Alla dessa kemikalier, som arbetar tillsammans i ett komplext system, skapar våra tankar och känslor. Därför, om du har allvarliga problem med onormala tankar och känslor, kan orsaken vara en rubbning i hjärnans biokemi.

Kemiska obalanser kan uppstå av flera skäl och kan påverka kroppen på olika sätt. Det finns mer än 60 kemiska ämnen i vår kropp som var och en spelar en roll i uttrycket av våra gener. Mer än 95% av vår kropp består av fyra ämnen: syre, kol, väte och kväve. De återstående 5 procenten är antingen makronäringsämnen eller mikronäringsämnen som är nödvändiga för korrekt produktion av hormoner, signalsubstanser och immunfunktion. Dessa näringsämnen utför olika funktioner, inklusive uppbyggnad av ben- och cellstrukturer, reglering av kroppens pH, bärande laddning och drivande kemiska reaktioner.

Fysisk och psykisk hälsa kräver en korrekt balans hos kritiska ämnen i hjärnan. Därför är korrigering av biokemiska obalanser nyckeln till optimal hälsa och välbefinnande. Vi börjar med en individualiserad hälsosam kost i kombination med regelbunden motion. Sedan använder vi aminosyror och vissa vitaminer och mineraler för att behandla biokemiska obalanser. Vårt team består av en grupp högutbildade specialister inom nutrition och ortomolekylär medicin. Dessutom är våra kockar bland de bästa i världen vilket innebär att dina måltider kommer att vara lika delikata som de är näringsrika.