Förutom vårt omfattande utbud av mentala och holistiska terapier kommer du också att ha tillgång till våra kompletterande terapier. Du kan njuta av en avkopplande massage- eller yogaklass, delta i en konstklass eller tillbringa lite kvalitetstid med hästarna.

Dessa aktiviteter kommer att utveckla dina färdigheter, släppa stress och öka lyckan.

Akupunktur

Akupunktur är en uråldrig kinesisk medicinsk behandling. Det fungerar genom att utövaren sätter ultrafina nålar i specifika akupunkturpunkter och återupprättar det fria flödet av chi (energi) för att återställa balans och harmoni.

Konstterapi

Konstterapi är en form av psykoterapi som använder konstens medium som en form av kommunikation och uttryck. Genom konst kan vi ta itu med känslomässiga problem genom att omvandla dem till visuella medier.

Hjärnträning

Ett enkelt men kraftfullt sätt att hjälpa hjärnan att bli mer effektiv. Genom lärande arbetar grupper av nervceller i hjärnan tillsammans för att lösa problem. Hjärnträning kan vara det mest effektiva sättet att övervinna komma över kämpiga situationer och öka inlärningsförmågan.

Hästassisterad terapi

Djur har en medfödd förmåga att läsa och till och med påverka mänskliga känslor. I hästterapi sätts hästar och människor i en miljö som är utformad för att främja känslomässig tillväxt och läkning.

Musikterapi

Musik har använts genom historien för att förbättra och bibehålla välbefinnande. Det fina med musikterapi är att det är icke-verbalt, vilket gör det möjligt för patienten att uttrycka sig och uppnå sina egna mål med hjälp av musiken som medium.

Olika massagetekniker

Massage kan vara avkopplande och föryngrande och används terapeutiskt, det kan förbättra en persons allmänna hälsa och välbefinnande. Genom berörings- och muskelmanipulationstekniker är massagebehandling ett effektivt sätt att lindra stress, smärta och spänning.

Zonterapi

Zonterapi fungerar genom att utöva tryck på och massera specifika punkter i händer, fötter och öron. Det är baserat på teorin att dessa punkter motsvarar olika delar av kroppen. I den meningen är det helt icke-påträngande och kan komma åt problemområden utan direkt kontakt med dem.

Personlig träning

Personlig träning kan bidra till att återskapa balansen i kroppen, höja självkänslan och uppmuntra positiv förändring. Vi tror att arbetet med den fysiska kroppen också bygger ett stabilt sinne. Med våra specialisttränare kommer du att lära dig att omvärdera, förbättra och uppnå dina mål - fysiska, mentala och känslomässiga.

Yoga

Kombinationen av rörelse och andning kan hjälpa till att balansera kroppens fysik, lugna sinnet och lindra stress. Yoga använder andning för att etablera en koppling till nuet. Detta skapar utrymme mellan verkligheten och vår reaktion, så att vi kan välja hur vi ska hantera hinder och lösa eventuella problem som kan uppstå.

Andlig rådgivning

Andlig rådgivning tar upp frågor som rör själen, snarare än sinnet. Den här typen av rådgivning anser att livet ständigt expanderar och ser världen som ett komplext mysterium och utforskar alla trossystem - universella och personliga. Genom denna typ av rådgivning kommer du att kunna bygga din egen unika, flödande relation till livet och allt som omger dig.